Sunday, January 30, 2011

=.= sdey. . !!

Assalamualaikum sume. . J
sume sihat. .??
arini just nak share what i feel right now. . huwaaa !!
pe yang putry rase ye. . ??
sedihh ~
bukan stakat sedih. . but actually rase little bit frustrated la. .
korang nak thu nape..??
oke, actually camni. .
next week kan cuti raye cine right. .??
ingtkan pakwe putry jadila balik coz
aritue dye cakap mayb dye balik. .
so, excited la gak ckit. .
n dalam dok excited  nie. . ade gak la ltak harapan. .
tgk2 dye ckap xjd. .
hurm sdey la gak. .
tp xpelah. . nak wat cane knkn. .??
kite just rancang. . but Allah yang tentukan sume nie. .
yg penting on that week. .
dapat gayut puas2. . ngee~
klah. . i2 je kot wat mase nie. .
daa sume ~


Friday, January 28, 2011

alhamdulilah :)


Alhamdulillah. . J
tadi putry pegi checkup at hospital pantai. .
after wat x-ray sume. .
doktor ckp tlang kaki dah semakin tumbuh. .
syukur sangat2. .
then. . berita yang paling gembira skali bg putry is. .
now putry dah bley blajar jalan dah. .
( elele cam bdak2 baru blajarla plak kan :| )
haha xkesahla. . yang penting now.  .putry dah bleh berjalan. .
tp doktor nasihat kan still gunekan tgkat mase nak belajar takteh tuh. .eheh

haha tapi kan korunk. . takutla. . mase td putry try nk pijak tue. .
rase cam kene kejutan elektrik je kt kaki nie. .
adoi. . takut den diwatnyer. .hekhekhek J
korang2 sume tolong doakan putry ye. .
bagi putry kuat semangat ckit. .
leh cpt2 jalan. .
hehe leh g belajar balik. . .
bley g jalan2 lagik. . gegeh ~
haha

and lagi satu. . doktor ckap td yang putry nie btul2 recoverd mayb amik masela. .
dalam 2 or 3 bulan lagi. .
abah putry dgr2 je camtuh. .
terus dye wat appoinment ngan doktor tuh..
nak wat next operation buang besi plak dah. .
haish. . baru ingt nk relax2 dlu. .
lagipn. .fobia masuk blik operation xabis lagi la. .
xpelah. . father’s know better right..??
mgkin abah xnak ssahkan putry. .
asyik tangguh blajar je. .
kankankan !!!
 klah, nie je kot for this entry. .
nnti klau ade lagi citer besh2 . .
putry kongsi lagi ye. .
da sume. . J
mmuuaahh !!!

Thursday, January 27, 2011

hye sume. .arinie putry tersangat2la BOSAN. .
xtahu dah nak watpe lagi. .
buke FB pun bosan , men game pn bosan. .
bley dikatakan sume la bosan. .
adoyai.  .!!
tibe2 dalam kebosanan nie. .
tercetus la idea nk introduce kt korang2 sume nie ngan member2
yang sangat rapat dgn putry. .
hehe rapat kew..??bleh la. . ngenge~
mereke2 ini la yang selalu wat putry ketawa. . J

nie la bff putry time skolah menengah dlu. .
name dye SYAFIENA. .
comel kan owgnyer. . hehe
tyme skolah2 dlu..
kalau putry ade pe2 masalh..
piena la tmpat putry luah kan. .
tp now dh jauh. . just leh gosip2 gitu2 jela.. hehe J
sayang kamuu ketat la dear. . ^_^

hehe nie plak SALSABILA (ala yg cam lagu Yassin tuh )
comel kan dye. . wah2 ramai peminat nih. . J
hehe nie pn bff putry gak. .
kalau korang nak tahu, kitorang nie satu skolah dr skolah
rendah lagi..but mase skolah rendah tuh, xbape rapat sgt..
dh masuk skolah menengah baru rapat. . J
bnyk gak la pengalaman, suka duka. . ceeawwaahh hehe yg 
kitorang lalui. .

haha oke, yang nie plak name dye NOOR HAZZARITA SOHAIR. .
panjang giler name dye kn..?tp tuan dye nie kecik je. .
haha. . rindu bangat sama kamoo la. . ngenge~
haha putry panggil kt dye CHIK je coz dye kechik. . haha
oke, chik nie swang yg hepi go lucky la. .
cam bdak2 pun ade gak.  .gaga J
knal dye nie pn kt kolej ar. .
tiap2 ari msti de je bnde yg nak nyakat dye. .
best taw klau dapat nyakat dye. . J
ske nengok dye mrah2. . haha
jaat btul kn putry nie. .
chik. .  really miss u la. .
dah lame tak berleter kt kamu. . J

oke, yang last nie pn bff putry gak. .
hehe seorang teruna. .ceewaahh !!
msti kamu bangga kan pakcik !! haha

niela SYAMIL. .
dye nie slalu dgr story2 pu3. .
klau nk ngate pn kat dye, nk gosip2 pn ngan dye. . hehe J
kalau pu3 de prob je. .
msti kgsi ngan dye.  .xpn nk mintak tlong ape2 kew. . J
kirenyer cam sharing is caring la.  .
dye nie swang yg cumil. . haha ( cumil kew )
jangan perasan ye pakcik !!
tp dye nie nnti dh nk g jauh. .huwaa !!
ko jge diri lek lok taw kat sane pendek !!
jangan lupe kat aku oke. .
and lagi satu , jangan lupe bawak balik ole2 dr sarawak kt aku eh. . ngenge~

oke. . diorang nie plak classmate pu3.  .
kitorang satu kelas dari sem 1 lagi. .
waahh rindu sanagt2 kt korang sume.  .:)
tapi ade gak yg dh xde kt kolej tuh. . 
comel kan kitorang sume. . :)
( mood tgh perasan nie ) ngenge~

klah, nie je kot entry tuk kali ini. . 
daa sume ~


with full of love,
puterinatassia











Monday, January 24, 2011

tiade sape pn yg perfect oke !!

surah an-Nur ayat 26, Allah s.w.t. berfirman maksudnya: "Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki-lelaki yang keji, dan lelaki-lelaki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji. Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik….."

korang dh bace right ayat di ats..??
so ape pndapat korang.  .?
ngenge actually banyk bnde yg nk share. . i mean nk bg pndapat..
but xthu nk mule cane.  .n tetibe plak jd ketandusan idea. gagagaga~
oke lah. . camni.  .putry wat nie pn bkn sbb nk ckp putry nie PERFECT !!
but sume manusia sure nk kan yg terbaek untuk diri mereke right . .??
so. . sebelum kite nak dapatkan yang terbaik untuk diri kite, surely la kite yg
kne jadikan diri kte terbaik dulu right. .?
so mane2 yang kite rase de something wrong tue. .pakat2 la kte berubah. .

bukan ape. . kite tengok nowadays.  .
bkan nak kate la kn. . lelaki yang merempit2 tue pn nk awek yg pkai tdung
untuk dijadikan istri right..??
tp sebelum tue korang tgkla diri korang dule oke. .
mcm yg gurl plak. .nk yang alim la pela. .
korang tue baik sangat ke??
yang lelaki plak nak kan wanita yg pndai memask. .
korang tue dh pndai ke nk jd iman..?
belah dada, tanyelah ati masing2 oke. .
so, jangan slah kan org len. .
perbaiki diri kite dlu oke. . ngenge~

bile kite dah jadi yg terbaik. . insyaAllah. .Allah pn akan berikan yg terbaik untuk kite oke. .
so, kpd gurl n boy yg nak dpatkan yg terbaik untuk korang,
change your self to a better person first dlu oke. . 
tp bkn change untuk jd totally perfect , but sdap mate memandang. . ceewwaahh !!
jom same2 perbaiki diri and hati kite. .  J
mudah-mudahan. . Allah sentiase memberikan yg terbaik jugak buat kite. .
tuk peringatan putry gak. . n putry ingt satu ungkapan yang selalu abh putry ckp. .
“ xde sape yang boleh ubah diri kite, melainkan diri kite sendiri “
Hehe. . tetibe plak skunk nie jd ustazah knkn??
Bukan ape.  .saje nak saling mengingati. .  J
Klah. . nie je kot entry tuk kali nie.  .
Daa~ sume. . ngenge~

Monday, January 17, 2011

:)

love this song. .
xtahu la nape sejak akhir2 nie.  .memang addicted sgt2 ngan lagu nih. .
jom enjoy2  both of this song. .
laaayyyaaannn !!!!!

pujaan hati. . apa khabarmu
ku harap kanu baik2 saja. .
pujaan hati.  .andai kau tahu. .
ku sangat mencintai dirimu. .

hai pujaan hati. .

setiap malam  aku berdoa kepada sang Tuhan . .
mengharap cintaku jadi kenyataan. .
agar ku tenang meniti kehidupan. .
oohh pujaan hati .  .

mengapa kau tak membalas cintaku. .
mengapa engkau abaikan rasaku. .
ataukah hatimu mungkin membeku. .
hingga kau tak pernah pedulikan aku. .

cobalah mengerti keadaanku. .
dan cobalah pahami keinginanku.
Ku ingin engkau menjadi milikku. .
Lengkapi jalan cerita hidupku. .

bhaha so.  .korunk mesti dah bley agak right nih lagu ape. . ??
mestila lagu PUJAAN HATI.  .dah liriknyer pn banyak sangat perkataan tuh right. .??

jom layan the next song. . J
n this song. . i dedicated 4 all of you. .
my family.  .my fwenz. . n my hubby. . bhahaha J
thanx coz ada dalam hidup saya dan melengkapkan hidup saye. .. . chiilll !!

---------layannnnn !!-------- 

aku bagai laut tak bertepi. .
dan tak berkarang. .
aku bagai bintang...
yang tak ditemani malam...
 
melihat dirimu. .
ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku..
tak ingin pergi darimu..

teringat janji..
lamamu kepadaku. .

teringat aku teringat. .

teringat saat kau
masih ada disini

temaniku sepanjang hari. .
bila kau pergi jauh. .
ingatlah aku..
bila ku disampingmu. .
peluk tubuhku. .

bila kau rindu aku. ..
panggil namaku. .
ku datang menemuimu. .

kau peluk erat jasadku
jangan lepaskan
tetaplah kau disini
harungi malam. .

kerna hanya dirimu
belahan jiwa
pelengkapku didunia. .

korunk tahu ni lagu hape. . ??
haha nie la lagu PELENGKAP HIDUP !!
kalau ade yang xpenah lagi dengar lagu nih. . 
pegi la kat youtube n search kat tajuk nie oke !!
xpun. . korunk click je kat link nie oke !! 



Thursday, January 13, 2011

Pelik Dan Jelik Mengenai "Couple" :)

hey2. . lama suda xupdate blog kesayanganku ini. . rindu suda.  .ngee~
bukan ape. . nothing interesting la nak di share ngan korunk.  .( i2pn klau ade la yg bace )

so arini. . dalam keadaan dan situasi yang sangat2 bosan ketika on9 fb nih. . 
and sambil melayan lagu2 yg ter'save' di lappy pu3 nie. . hehe
tibe2 terpandang la kan satu tajuk nie yg telah watkan ati pu3 untuk baca.  .

tajuk note tue adlah seperti yang tertera di atas. . PELIK AND JELIK !! ?? pe yg pelik and ape yang jelik..
jom kite tgk. .  :)

Yang pelik….
Masa korang couple, sebelum berpisah dari dating si gf akan salam si bf .. siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehahlah.. konon-kononnyalah ….

Yang jelik….
Lepas korang kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja .. si isteri tak salam cium tangan suami pun ….

Yang pelik….
Masa korang couple, si gf kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si bf. Kalau si bf tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhakala ….konon-kononnyalah ….Ni aku nak bagitau kat korang mana satu derhaka. Kalau korang nak keluar korang kena mintak kebenaran mak bapak, bagi tau nak pergi mana. Tak payah nak mintak kebenaran bf korang…bf tanggung korang ke? Selagi korang di bawah tanggungan mak bapak korang, diorang bertanggungjawab atas korang. Benda ni aku cakap kat semua perempuan termasukla Wanita Pertama dan my future gf kih…kihh.“Awak nak keluar awak boleh keluar.. keluar dengan lelaki mana pun saya tak kisah …tapi jangan minta kebenaran pada saya, minta kebenaran mak bapak awak. Saya masih takde hak ke atas diri awak.”

Yang jelik….
Lepas korang kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar. Jangan katakan mintak kebenaran ..SMS bagitau nak pergi mana pun takde… si suami tu tunggul kayu kat umah ke ?

Yang pelik….
Masa couple, korang pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut .. kulit sumela…

Yang jelik….
Bila berwebcam ataupun hantar gambar untuk bf korang …. korang tak cover pun rambut dan aurat korang. Takpela… nanti dia jadi suami aku jugak… jadi halal jugak nanti … kata korang. Semuanya untuk abang sayang ….
Yang pelik….Bila korang couple, masa dating si perempuan terpaksa la bagi si lelaki pegang tangan…. pegang pinggul ke ..cium-sium sikit pipi ke. No touch no love la katakan… nak tunjuk sayangnya kepada bf …sanggup berkorban jiwa,raga dan dara. Kang kalau tak bagi, si bf tinggalkan kita pulak … cari orang lain.

Yang jelik…..
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah…. dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan korang tolak mentah-mentah. Malaikat laknat wo…. sampai ke pagi.

Yang pelik….
Masa korang couple, bila berborak dengan kawan-kawan..semua orang sibuk cerita pasal kehebatan bf masing-masing.

Yang jelik….
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan …semua orang sibuk cerita pasal keburukan, kekurangan suami masing-masing. Jadilah korang isteri yang derhaka.

Yang pelik….
Masa korang couple, si lelaki suka sangat kongkong hidup si perempuan. Mana korang pergi kena mintak kebenaran si bf. Si bf cakap ni .. korang pun ikut je… si bf pun bangang jugak …konon-kononnya nak jadi suami yang tegasla nanti…. konon-kononnyala…

Yang jelik….
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi Queen Control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si isteri pun tak nak dengar cakap si suami. Si isteri marah, herdik, perbodohkan sikit …si suami dah takut. Si suami berdosa sebab dayuz, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia korang sebelum kahwin dulu, wahai perempuan ? Mana sifat tegas dan kepimpinan korang sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?

haha so. .korang dah tahu kan pe yang PELIK and JELIK tue right. . ??
tp bile difikir2kan balik. . memamg ade benarnye note nie right. . ??
so same2 la kite renung2kan ye kawan2. . 




                                                                         



Sunday, January 9, 2011

hye3.  .waa. .lame suda xupdate blog kesayangan ku ini. . 
cewah3x. . hee~ gedikss ngat3x. . 
maaf la. . xde story2 yang best la. . 
hehe tp arini.  . ade benda nak share sikit. . 
tadi.  .pu3 tengok la rancangan terk selebriti. . 
wah2x.  .korunk nak tahu tak sape artis tuh. . ??

jeng3x. . . 

.
.
.
.
.
.
.
sape lagi kalau bukan Ashraf Muslim. . 




name secantik rupa right. . ??
memang best sgt2.  .
dahla muke bley tahan.  .
then kuat agame lagi tuh. . 
wah. . krenyer bley dikatakan perfectla. .  :)

p/s :: lelaki2 di luar sane , korunk de x ciri2 cam ashraf muslim nie.  . :)

actually dye nie minat giler dalam perniagaan.  .
tp ntah cane. .rezeki la katekan. . 
dpat la tawaran dlm lakonan,modeling,iklan sume tuh. . 
kalau tengok muke dye nie.  .tenang je knkn. . ?? :)
minat giler kalau dye berlakon. . ngee~
hehe ala2 ustaz je knkn mke dye nie. . 
pttla rmai producer suke amik ashraf nie berlakon jd ust. . knkn. . ??

klah nie je yang nk di share ngan korunk. . 
untuk entry kali nie. . hehe~
maaf la kalau agak kebosanan ckit ye. . :)

salam sayang dari pu3. . 
daa~

Sunday, January 2, 2011

pengajianku tertangguh lagi. . fuhh !! =,=

hye readers. . 
arini xde mende nk ckp. . eh. . bkn xde. . 
but xthu nk kate ape2. . 
fikiran pu3 btul2 kusut. . 
perasaan pn bercampur aduk.  .haiya !!
sedih + frust + kecewe . . 
pe yg aku merepek nie.  .huh. . hehe
tp i2 la yg pu3 leh gmbarkan now. . 

pu3 sbnarnyer ingt this sem.  .pu3 dh bley nk smbung study 
yg dh tertunggak hmpir 6 bln tue..
tp ternyata i2 semua hnya angan2 jew. .
nie sume disebabkan kakiku yg xbtul2 recover lagi. . 
so. . kne la tangguh lagi pengajianku untuk sem ni. . 
sedih sgt2. . huhu
tp nk wat cane. . 
mgkin ade hikmah disebalik sume yg terjadi nie. . 

nsebla ade owg2 yg terdekat ngan pu3 slalu bg semangat. . 
wlaupn sometime it's not a positive word. . huhu
pu3 thu. . pu3 nie lmah ckit. . 
not too kuat sgt la. . 
jtuh ckit dh pitam..pengsan sume.  .
mayb new year nie. . 
azam baru is. . build my semanagt.  .hehe
thanx to all yg slalu support me oke. . 
i love u olls muaaahh !!
hehe. . :)



hurm klah. . nie je kot entry untuk kali nie. . 
semoge thun baru nie.memberi sinar baru dlam diri pu3 nie. . 
and membuatkan pu3 lbih matang dalam menangani semua masalah. . 
chaiyok3x putri !!!
you can do it right. . ???
so. . no muram2. . no sad2. . 
just smile. . :)


with full of love,
puterinatassia. . :)