Thursday, December 22, 2011

JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA !





1 . orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu . yang dia tahu , di hati dan di mata dia hanya ada kamu satu-satunya . 

2 . orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang ape saje yang kamu lalui sepanjang hari ini , dia ingin tahu setiap kegiatan kamu . ( macam penyiasat )

3 . Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih . ( kire macam caring giler-2 lah ) .

4 . orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu ape adenyer , di hati & di matanya kamu selalu yang tercantik / tertampan walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah atau tumbuh jerawat kat muka kamu . 

4 . orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu & ingin menghabiskan hari-harinya bersama dengan kamu . 

# 2 Spontaneous Thursday | Result oh Result !!




putry takut giler nak call kolej tanya pasal result . berdebar - debar nihh . semalaman ta dapat tidur . yuhuu . 

Tuesday, December 20, 2011

Happy Anniversarry Yg Ke-6 tahun sayang !!


Assalamualaikum semua . 
bersyukur ke hadrat Ilahi , sehingga ke saat ini hubungan kitorang masih lagi baik . :)
diam tak diam , hubungan kitorang nihh dah terjalin selama 6 tahun . :) thank you Allah :)




untuk kamu sayang ; 

hope hubungan kite kekal hingga akhir nafas kite . :) semoge allah mempermudahkan hubungan kite . banyak bende yang kite dah hurungi , gelak , tawa , sedih , tapi kite dapat mengatasinyer . :)
semoge kite menjadi lebih kuat dalam menempuh cabaran yang bakal mendatang , semoga kite cukup kuat untuk bersabar dalam ape jua perkara . 

imysm dear <3

HAPPY ANNIVERSARRY YANG KE 6 SAYANG <3

Wednesday, December 14, 2011

Kenangan kite akan selalu terpahat di hati . terima kasih teman !!

Assalamualaikum and selamat petang semua .. :)


actually , petang nihh pas dah buat semua kerje rumah , saje la godek-2 balik album lame-2 and putry tertangkap dengan album yang banyak memberi kenangan untuk putry . :)
actually ade je video yang salah sorang dari kawan putry buat , but tak boleh nak upload pulak dah . :( 

rindu diorang nihh sangat-sangat . suka , duka , gelak , tawa semuanyer kitorang harungi bersama-sama .
pegi makan same-2 , kadang-kadang kalau putry and bielah ade kelas malam , diorang yang tunggu kitorang . 
banyak sangat kenanagan yang terjadi di antara kitorang semua , sampai tak tak terluah kat sini . :)
hanya gambar-gambar di bawah yang dapat menggambarkan keakraban kitorang semua . :)










rindu korang sangat-sangat . :(

untukmu sahabat , 

hepi giler dapat kenal dengan korang semua . susah senang kite same-same kan ? hehe rindu saat kite mase last outing hari tuhh . :) pasni , cikput and bielah dah takde geng nak outing bagai nihh . korang memang the best la . :)

" selemah-lemah manusia ialah orang yang tak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan sahabat yang telah dicari "

Sahabat sejati adalah dia yang mengetahui kelemahanmu lalu memberimu kekuatan
Sahabat sejati adalah dia yang mengetahui kelebihanmu lalu memberimu dukungan
Sahabat sejati adalah ia yang mengetahui masalahmu lalu memberimu bantuan dan pengertian
Sahabat sejati adalah ia yang mengetahui kesedihanmu lalu memberimu kegembiraan
Sahabat sejati adalah ia yang mengetahui cita-citamu lalu memberimu semangat dan dorongan
Sahabat sejati adalah ia yang mengetahui kebodohanmu lalu memberimu pengetahuan
Sahabat sejati adalah ia yang mengetahui kealpaanmu lalu memberimu peringatan dan petunjuk
Sahabat sejati adalah ia yang ADA SAAT KAU BAHAGIA




Giveaway from Korea & Sydney

Assalamualaikum and selamat petang again . 

huwaaa , 1 2 hari nihh putry sangat ligat join contest and giveaway . :)
so , now putry join lagi . hahaha :)
kali nihh putry join Giveaway from Korea & Sydney 



wahh , menarikkan hadiah dye . mane la nak tahu dapat baju style-2 dari korea ke , mesti gempak giler kankan ? putry kadang-2 minat jugak fesyen-2 korea nihh . semua nyer ohsemm giler , ye tak (:

so , bagi sesape yang belum join , let's grab this opportunity . bukan senang kan nak dapat something dari 2 negara hebatt tuhh . :) jangan lupe , cepat cepat cepat taw . coz tarikh tutup penyertaan nihh is on 25th December 2011 . 







p / s : untuk tuan penganjur contest nihh , good luck for your SPM result .. :)

Contest Bergambar Bertemakan Biru or Pink

Assalamualaikum semua . putry join contest lagi . yela kan , nak update entry , takde lagi mood nak menaip . huhu . okey , kali nihh putry join contest " Bergambar Bertemakan Biru or Pink " .
menarikkkan contest nihh ? 
nak tengok banner untuk contest nihh ?cer tengok bawah nihh . 
taraaa . . .


okey , nak join contest nihh mudah je syarat-2 nyer . jom terjah dulu ape syarat-2 nyer .. :)

1.mesti follow blog elin or ecah
2.mesti ada blog
3.terbuka kepada semua tidak kira lelaki ataupun perempuan.
4.tinggal di malaysia.
5.buat satu entry pasal contest ni
6.mesti letak banner diatas
7.letak gambar korang yang bertemakan tajuk contest ni.nak letak byk2 pon x pe..

haaa , mudah kan ? okey , so gambar yang putry pertaruhkan pulak untuk contest nihh adalah ;

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



this picture was taken at Melaka . lot's of memories . :)


okey , nie gambar yang putry pakai kaler pink ! i love pink so much <3

and last gambar yang putry pertaruhkan is . . . . 

v
v
v
v
v
v
v


both of us wear the same colour :) putry paling suke gambar nihh :) 
and i like this blue too <3

okeyla tuan punyer contest , putry dh siap . :) 
hope tuan contesr sangat berpuas hati ye . .:) hope , putry jadi pemenang . :)



Beauty Contest from Aina Rahman

Assalamualaikum semua . . 
putry join contest lagi . wuhuuu ~
ape salahnyer kalau mencuba ye tak ? heehe~
kali nihh putry join contest dari Aina Rahman


ape yang menarik perhatian putry untuk join contest nihh is , first sebab tarikh tutp contest nihh bersamaan dengan anniversarry putry yang ke 6 tahun bersama dengan en.boyfie . mane la tahu kan , murah rezeki , putry yang menang ye tak ? hehe . then , sebab hadiah yang sangat meletopp beb ! nak tahu ape hadiahnyer ? mehh tengok sini . :


  • Pemenang utama :
    - 1 set barangan make up bernilai lebih RM 100.
    - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman.
  • Pemenang referral terbanyak :
    - 1 set barangan make up bernilai RM 50
    - 1x sesi make over percuma dari Aina Rahman.

haa , nampak tak ? nampak tak ? best kan ? putry suke kalau bab mekap-2 nihh eventhough diri nihh tak pandai make up . hehe tapi , mane la tahu kan , kot-2 la menang , dapat set make up tuhh , terus pandai make-up . haha . eh , ade ke camtuhh ? haha ape-2 jela kan ? 

so , to all girls out there , ape tunggu lagi . jom la grab this opportunity to win one of this present !

so , untuk memeriahkan lagi contest nihh , putry nak tag :







okey , done !! good luck ladies <3




Tuesday, December 13, 2011

"Contest I'm just beautiful ME By Aimie Diyanna"

Assalamualaikum semua .

huwaa , bertemu kembali semua . okey , sekarang mood untuk join contest ape yang ade and also join mane-2 giveaway yag dianjurkan oleh blogger-blogger yang lain . okey , kali nihh putry join contest yang dianjurkan oleh blogger cantik kite AIMIE DIYANNA <3 .


wahh , tengok banner pun dah rase teruja nak join contest nihh ye tak ? hehe
okey , so , bagi memenuhi syarat-syarat contest nihh . putry nak pertaruhkan gambar di bawah untuk contest kali nihh . :) so , jom kite lihat mane yan kene . . 

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

jeng . . jeng . . jeng . . 




okey , nihh gambar first yang putry pertaruhkan untuk contest kali nihh . nak tahu tak kenape putry pilih gambar nihh ? haaa , meh sini nak citer sikit . :)
actually , gambar nihh di snap mase putry baru je boleh jalan balik . macam yang putry cakap , before this kan putry excident , and doktor terpakse masukkan besi kat dalam kaki putry . so , putry terpaksa amik mase selama lebih kurang 6 hingga ke 7 bulan untuk fully recover . so , dalam mase tuhh , family putry and en.boyfie , and tak lupa jugak kawan-2 putry yang banyak bagi sokongan kat putry . and mase doktor dah bg green light , kate putry dah boleh belajar jalan  ,hepi giler tyme tuhh . and that's why en.boyfie bawak putry ke tempat nihh untuk bagi putry berlatih jalan . 
so , gambar nihh banyak bagi kenangan pahit and manis kat putry. : )



and gambar nihh pulak mase last outing putry and kawan-2 putry before final exam . gambar nihh memberi seribu kenangan buat putry . mane taknyer , korang cube bayangkan , dari sem 1 hingga la last sem , iaitu sem 5 , kitorang same-2 . g makan same-2 , outing same-2 , gelak-tawa , sdih same-2 . disebabkan diorang dah last sem , and putry pulak baru sem 3( sebab terpakse extend 2 sem akibat excident tuhh ) kitorang grabthis oppurtunity untuk kuar same-same for the last time . :) 



 komen putry tentang blog AIMIE DIYANNA :

okey , bagi putry blog awak sangat la comel . sama macam tuan blog itu sendiri . loading sume memuaskan and kemas . and yang paling penting , blog awak pinky gitu . :) adoyaii , tak reti la nak komen blog orang nihh sygss <3 pendek camnihh , cukup tak ? hee ~ btw , totally blog awak nihh memang cantik la . :) 


okey , done !!
now , putry nak tag pada ::.










Giveaway Raflessia Collection

Assalamualaikum semua . .

wahh , lege sanagt hati nihh bile dah dapat balik rumah , sangat bosan ye kene duduk kat hospital tuhh .
okey , pasal tuhh nanti kite story-story okey ? agak lame jugak putry tak join giveaway kan ? so , bile peluang yang ada nihh , banyak pulak giveaway yang dianjurkan . :) so , putry amek kesempatan nihh nak join . eventhough , selama putry join , sekali pun putry tak pernah menang . hahaha 
so , putry join giveaway dari Raflessia Collection .


hadiah pun tak kurang hebatnyer . kepada pemenang , akan dapat Virgin Coconut Oil ( VCO ) and shawl dari refflesia colection . wahh , hebat kan hadiah dye ? yang paling best sekali dapat VCO percuma satu botol . so , ape tunggu lagi ? jom la kite ramai-ramai rebut peluang nihh . :) 














sesape yang nak join , boleh terus klik gambar di atas okey ? selamat mencuba ~




Sunday, December 11, 2011

saya malas ! tapi blog dah bertukar wajah . apa kata anda ?

Assalamualaikum semua . .



Selamat tengah hari . . entry pendek untuk hari nihh . actually nak citer pasal pengalaman mase operate hari tuh , but macam takde mod je lagi nak menulis . so , tunggu nanti la ye syg-2 semua . <3

haa , nampak tak ade perubahan dekat blog putry nihh ? blog putry dah berwajah baru laa , kankan ? 
tapi , putry tetap mengekalkan ke 'pink ' an blog nihh . baru la nampak girlish sikit ye tak ? hehe 

klah , putry nak pegi siap . perut dah ade lagu keroncong nihh . :)
banyak kan kenduri kahwin tyme-2 sekolah nihh . . (:







nota kaki : bile pulak ye kenduri putry eh ? hahaha ~






Saturday, December 3, 2011

second operation will be held soon , nervouse giler . menghitung hari je nihh :(

Assalamualaikum semua . .

holla-2 , korang semua ape khabar ? sehadd ? actually , putry sangat-2 nervouse untuk 2 3 hari nihh . siyess , makan tak bape nak lalu , tido tak bape nak lena , tapi mandi tuhh basah la kan ? haha . korang nak tahu tak kenape ? haa , mane taknyer , balik-2 je dari tengok wayang petang tuhh , mama call cakap pasal appoinment dengan doktor untuk my second operation . wahh , ape lagi , ketar la lutut nihh tak tahu nak kate camne . huhu


adoyai , bile dengar je my mama cakap pasal appoinment operation , terus rase macam nak pengsan ! huh -.-
terase macam peluh tuhh dah percik-2 kat dahi nak kate nervouse punyer pasal tahu tak ? seperti yang korang tahu , putry kan penah excident before this and patah kaki . so , terpakse la masukkan besi kat dalam kaki nihh . jadi , memandangkan putry nihh agak aktif la jugak kan , my parents advise putry untuk buang je besi kat dalam kaki nihh . tak pasal-2 dah jadi steelwomen . HAHA kan ? lebih kurang setahun jugak la kan besi nihh menginap kat dalam kaki putry nihh . huhu -.-


disebabkan besi yang ade kat dalam kaki putry nihh jugakla , dah membataskan segala pergerakan putry . putry ta boleh aktif dalam sukan , tak boleh nak angkat bende berat-2 coz kaki putry akan cepat bengkak and lenguh . huh macam-macam yang putry tak boleh buat . and paling sedih sekali , sejak ade putry patah kaki and terpaksa masukkan besi kat dalam kaki putry nihh , putry dah TAK PANDAI LARI okey !! huhu
boleh bayangkan tak camne ?


so , sebab tuhh la parents putry suruh buang je besi kat dalam kaki putry sekarang nihh . and atas nasihat doktor jugak , memang doktor cakap umur cam putry nihh ta payah nak letak besi kekal . tapi , tak tahu la pulak kan kalau pas operate nihh putry still leh aktif macam sebelum-2 nihh lagi ataupun tak .


okey , cakap pasal operate  , putry nihh memang takut sikit . bukan sikett tapi kire banyak la jugak kan kan ? haha kalau korang kat tempat putry pun , mesti korang takut jugak ye tak ? haa , ngaku cepat !! hehe ~
korang tahu , first tyme putry masuk bilik operation , mase tuhh keadaan putry dengan kaki berbalut dengan simen . seram sejuk giler mase tuhh . bayangkan , mase putry ditolaj ke bilik operation , jantung putry nihh laju giler-2 , sejuk sampai biru mulut-2 . sampai nurse-2 kat situ semua datang tanye putry okey ke tak . dalam bilik operation tuhh , sejuk giler-2 korang tahu tak ? putry sampai kene selimutkan dengan 3 helai selimut , 2 selimut biase and satu lagi dengan warm blanket . lepas tuhh la baru rase nyaman sikit . huh--'




agak-2 , operate selase nihh , putry nervouse camtuhh jugak tak eh ? walaupun doktor kat situ hensem-2 , tapi still tak leh hilangkan nervouse putry . korang-2 , doakan putry kuat ye . :)








nota kaki : nak doktor yang muke iras-2 macam iqram dinzly tuhh lagi , bulehh tak ? hahaha

second operation will be held soon , nervouse giler . menghitung hari je nihh :(

Assalamualaikum semua . .

holla-2 , korang semua ape khabar ? sehadd ? actually , putry sangat-2 nervouse untuk 2 3 hari nihh . siyess , makan tak bape nak lalu , tido tak bape nak lena , tapi mandi tuhh basah la kan ? haha . korang nak tahu tak kenape ? haa , mane taknyer , balik-2 je dari tengok wayang petang tuhh , mama call cakap pasal appoinment dengan doktor untuk my second operation . wahh , ape lagi , ketar la lutut nihh tak tahu nak kate camne . huhu


adoyai , bile dengar je my mama cakap pasal appoinment operation , terus rase macam nak pengsan ! huh -.-
terase macam peluh tuhh dah percik-2 kat dahi nak kate nervouse punyer pasal tahu tak ? seperti yang korang tahu , putry kan penah excident before this and patah kaki . so , terpakse la masukkan besi kat dalam kaki nihh . jadi , memandangkan putry nihh agak aktif la jugak kan , my parents advise putry untuk buang je besi kat dalam kaki nihh . tak pasal-2 dah jadi steelwomen . HAHA kan ? lebih kurang setahun jugak la kan besi nihh menginap kat dalam kaki putry nihh . huhu -.-


disebabkan besi yang ade kat dalam kaki putry nihh jugakla , dah membataskan segala pergerakan putry . putry ta boleh aktif dalam sukan , tak boleh nak angkat bende berat-2 coz kaki putry akan cepat bengkak and lenguh . huh macam-macam yang putry tak boleh buat . and paling sedih sekali , sejak ade putry patah kaki and terpaksa masukkan besi kat dalam kaki putry nihh , putry dah TAK PANDAI LARI okey !! huhu
boleh bayangkan tak camne ?


so , sebab tuhh la parents putry suruh buang je besi kat dalam kaki putry sekarang nihh . and atas nasihat doktor jugak , memang doktor cakap umur cam putry nihh ta payah nak letak besi kekal . tapi , tak tahu la pulak kan kalau pas operate nihh putry still leh aktif macam sebelum-2 nihh lagi ataupun tak .


okey , cakap pasal operate  , putry nihh memang takut sikit . bukan sikett tapi kire banyak la jugak kan kan ? haha kalau korang kat tempat putry pun , mesti korang takut jugak ye tak ? haa , ngaku cepat !! hehe ~
korang tahu , first tyme putry masuk bilik operation , mase tuhh keadaan putry dengan kaki berbalut dengan simen . seram sejuk giler mase tuhh . bayangkan , mase putry ditolaj ke bilik operation , jantung putry nihh laju giler-2 , sejuk sampai biru mulut-2 . sampai nurse-2 kat situ semua datang tanye putry okey ke tak . dalam bilik operation tuhh , sejuk giler-2 korang tahu tak ? putry sampai kene selimutkan dengan 3 helai selimut , 2 selimut biase and satu lagi dengan warm blanket . lepas tuhh la baru rase nyaman sikit . huh--'




agak-2 , operate selase nihh , putry nervouse camtuhh jugak tak eh ? walaupun doktor kat situ hensem-2 , tapi still tak leh hilangkan nervouse putry . korang-2 , doakan putry kuat ye . :)








nota kaki : nak doktor yang muke iras-2 macam iqram dinzly tuhh lagi , bulehh tak ? hahaha

Friday, December 2, 2011

AWAS : Gambar anda boleh dibogelkan ?

Assalamualaikum semua . . :)



Lihat gambar wanita di sebelah bagaimana software edit gambar boleh digunakan untuk membogelkan gambar diri anda.

Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu, dekat luar sana memang ramai editor yang power-power dan terer yang kita tidak sangka.

Nasihat penulis, kalau perempuan, dinasihatkan agar janganlah upload gambar dekat facebook atau mana-mana laman sosial dengan gambar penuh seperti gambar diatas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.

Sekian buat mereka yang suka upload gambar sendiri ke facebook. Kalau ada elok-elok delete sebelum terjadi macam gambar diatas.

Wasallam.

Sumber: Warta Shubhi









credit : http://itsmesaiful.blogspot.com



nota kaki : ish , macam-2 la zaman sekarang nihh . menakutkan betul . semakin canggih teknologi , semakin banyak pulak jenayah siber . .menakutkan . 

Review Filem Ombak Rindu

Assalamualaikum semua . .


dalam entry before this , iaitu DI SINI , putry ade cakap yang putry nak pegi tengok kan ? hehe actually putry ingat tak dapat pegi coz en . boyfie cam banyak keje je kan . last - last dye ajak . hehe :)
so , ape lagi excited giler la kan ? haha
so , semalam kitorang kuar dalam pukul 10pg camtuhh , yela nak kene beli tiket lagi kan ? takut nnti tiket habis pulak . .  so , kitorang g la kat prangin dulu , tengok-2 tempat wayang kat situ tutup . mule-2 frust la jugak kan kan ? hehe then , en.boyfie ajak pegi tengok kat 1st Avenue . nasib ade lagi tiket mase tuhh but kitorang dah terlambat 10mnt . haha

okey , now masuk tentang review citer nihh :

for me , citer nihh memang best . watak maya karim ( sbg izzah ) memang tacing giler . tapi , bagi putry citer nihh tak bape nak menyengat coz mayb sebab putry dah bace novel nihh banyak kali . huh menyesal dah bace banyak kali , kan dah kurang feel , ye tak ? tapi , putry palaing suke watak harriz yang dimainkan oleh Aaron Aziz . wahhhh , sweettt giler . :) putry nangis ? hhm ade la jugak tapi takdelah meleleh air mata , cover sikit . haha : )
overall , boleh bagi 4 bintang la untuk citer nihh . so , bagi sesape yang ta pegi lagi tengok , pakat-2 la pegi ye . :) i' m really sure , korang tak kan menyesal . :)









Wednesday, November 30, 2011

Wahhh , kalau putry pun mesti meleleh airmata nihh . . sobsob

Assalamualaikum semua . .

haa , kalau putry cakap pasal nihh mesti korang semua dah tahu kan ? yela , sane sini sebokk cakap puisi yang zahiril azim kasi dekat sheera , ye tak ? so , putry pun nak sebok-2 jugak walaupun agak terlambat beberapa jam . aisehh -.-

puisi ZAHIRIL buat SHEERA ;


“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana . Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu . Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam , Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik . Setiap nafasku.

ikhlas dari hati , zahiril azim sangat la romantik okey . adoyaiii , kalau putry dapat camnihh , siyess putry rase putry pun akan nangis jugak . mane tak nangis , terharu beb ! huwaaa , agak-2 nanti tyme putry kahwin , suami putry romantik macam nihh tak eh ? 
eh-2 , jap2 ade lagi , cer tengok gambar nihh pulak . .sweet giler . 







sweet kan diorang ? 

"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

Assalamualaikum and selamat petang semua . .


okey , nampak tak item kat atas tuhh ? nama that item is Miracle Tab .actually , akak comel kite Irine Nadia , ade buat giveaway and nak kasi one set of this item . waahhhh , sape yang tanak ye tak ? so , putry degan berbesar hatinyer join giveaway nihh , mane la nak tahu , kot-kot rezeki putry nak dapat item nihh ye tak ? hehe . 

okey , bertanye tentang sebab musabab kenape putry nak sangat produk miracle tab nie ialah coz putry nak rase sendiri miracle produk nihh . dah nama pun miracle , mesti akan membuahkan hasil yang miracle ye tak ?lagipun , dah lame putry idamkan kulit yang putih + gebu + halus + mulus macam kulit-2 orang dalam citer korea tuhh . jeles dengan kulit diorang -.- 
so , kak irine nadia , putry sangat-2 berharap putry dapat menang miracle tab nihh . cewahh !!





p/s : korang tunggu ape lagi ? jom la join jugak . mane tahu , rezeki korang jugak <3 
                                                             

Ombak Rindu ? Jom tengok ramai-2

Assalamualaikum semua . .

Selamat petang korang semua . . 
wahh , bosan kan petang-2 camnihh . putry pun sampai dah tak tahu nak watpe lagi . 
semua bende membosankan . siyess ..  
okey , seperti yang korang semua tahu esok kan movei bertajuk Ombak Rindu akan disiarkan , ye tak ?
wahh , i'm totally can't wait for it guys . 
kalau novel pun boleh bace berulang-ulang kali nak kate punyer best la citer tuhh , inikan pulak movie , ye tak ? hehe


Sinopsis Filem Ombak Rindu 

Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?

Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin dan Umie Aida.



so , jangan lepaskan peluang untuk tonton filem nihh okey . :) 

Tuesday, November 29, 2011

Hooorayyyyyy !!!!! mase untuk enjoy !!

Assalamualaikum semua . .

korang semua sehadd ? lame kan putry tak update blogg putry nihh . dah bersawang dah putry rase . fuhh fuhh . berhabuk pulak . korang la nihh , tak jenguk2 kan . hee ~
lately  cewahhhh lately konon , putry sangat buzy dengan final . so , ta sempat nak update blog . korang tertunggu-tunggu tak entry putry ?
cakap cepat , cakap cepat ! kalau tak putry merajuk . hehee
tadelah gurau je pun . 

korang tahu , now putry rase lega sangat2 coz sume paper untuk sem nihh dah lepas . terase ringan sangat otak nihh , dah ta payah nak pikir-pikir . nak serabut bagai . last paper hari tuhh adalah account . wahh , memang terbaekk !!! eventhough tak balance , stll kuar dewan exam dengan senyuman yang ta lekang dari bibir sampai ke telinga . HAHA . ade jugak orang yang macam putry nihh kan ? 
haa , cakap pasal paper account , korang nak tahu satu citer tak ?

meh sini nak citer . putry nihh kadang-kadang nervouse giler bile nak kene jawab paper yang tak bape nak confident nihhh , so bile dah terlalu nervouse , tido pun ta boleh . korang boleh bayangkan tak , esok putry ade paper kul 9 pg , tapi putry dapat tido kul 4.30 lebih camtuhh ? memang terbaek la kan . then , pagi tuhh bangun solat subuh sume then revise la sikit-sikit lagi . pastuhh , dalam kul 7lebih camtuhh putry pun bersiap la kan . yela paper kul 9 . nak breakfast lagi , mesti la kene cepat kan ?

then , xpelah macam biase putry pun tunggu la kat venue yang telah ditetapkan untuk paper account . then , bile waktu nyer telah tiba , putry dengan nervouse nyre macam nak terkeluar ulu hati dan jantung masuk la dewan exam and dengan bangganyer pegi duduk dekat seat yang putry dah check tadi untuk paper account . then isi form untuk attandence sue , tibe2 ade sorang budak nihh datang tegur putry , cakap seat yang putry duduk nihh tempat dye . sebab tgh nervouse punyer pasal , putry dengan bangga nyer cakap  , eh , taklah nihh tempat akak . then , putry dah cuak la mase tuhh . paper dah nak mule , then lecturer tuhh suruh putry pegi check balik no seat putry . dengan langkah besar walaupun tak besar mane , putry check2 , memang sah la putry yang tersilap . korang boleh bayangkan tak cane malunyer putry mase tuhh . orang lain semua dah duduk isi attandence , putry boleh plak tersilap seat . adoyai , malu giler . haha

so , moral of the story . walau se nervouse mane pun korang , please control akay . jangan jadi maca putry . nasib just salah tempat duduk , kalu salah venue , tak ke susah , ye tak ? hehe




Saturday, October 15, 2011

Dalam ketika tengah serabut , masih ada yang mampu buatku tersenyum . :)

Assalamualaikum . .. . .

hello peeps , korang semua ape khabar ? sehadd tak ? wahh rindu giler nak menulis nihh . dah lame kan putry tak hupdate blog pinky putry nihh . actually . putry sanagt - sangat la bz . mane taknyer . final lagi 2 minggu , assignment bertimbun-timbun tak siap lagi . .arrggghhhh !!!! terasa macam nak jerit biar satu dunia dengar . huwaaa  . . T_T

tapi , apakan daya inilah yang perlu dihadapi oleh seorang yang bergelar student ye tak ? tapi serius , putry seminggu dua nihh stress giler - giler . terasa macam nak moody je sokmo . sian kawan -kawan putry , diorang cam takut je nak tegur kalau tengok putry cam tengah stress . hehe . . maaf ye korang semua . .(:

haa , cakap pasal stress , mungkin disebabkan stress jugak la putry demam baru-baru nihh . adoyai , tyme nak dekat-dekat final nihh la yang nak demam pun  .agak teruk jugak la , sampai muntah-muntah . bayangkan lah putry tak makan ape pun satu hari eventhough perut nihh tengah menyanyi-nyayi lagu dondang sayang . mane taknyer , takut kene ulang alik g tandas and muntah lagi . memang tak larat sangat nak bangun waktuhh tuhh , nasib la ade kawan-kawan yang prihatin and budak bilik yang sangat caring . .thankss guys . <3
so , akibat daripada itu , putry pun ponteng la jugak kelas satu hari kan . hahaha :D

kalau tadi cakap pasal stress dengan macam-macam bende , now nak citer bende yang happy plak . putry kan dah lame jugak la tak update blog kan , so memang tak dapat dinafikan lah trafik blog putry sanagt la teruk buat mase sekarang . sedih betul nak pandang trafik untuk bulan nihh , jatuh merudum . huwaaa T_T
tapi , macam mana pun putry tengok , walaupun putry dah lame tak update , ade jugak yang masih sudi datang bertandang ke blog putry nihh . thanxx all of you . <3 mmuuuaahhh sikit !! hee ~

putry mintak maaf sangat - sangat bagi sesape yang dah follow putry but putry tak sempat lagi nak follow korang semua . i meed time , nie pun curi2 je nihh update . nanti putry dah tak serabut2 , putry terjah blog korang ye . okey2 , back to the topic , actually putry nak share ngan korang yang putry dapat BE baru dari En.Nuffnang . terharu sangat2 tadi mase buke . terima kasih ye En.Nuffnang .


walaupun tak banyak mane yang putry dapat , tapi putry bersyukur sangat2 . .hehehe :)


klah , itu je kot buat mase nihh . .daa semua .. have a nice day ..









with full of love ,
xoxoxo

Thursday, September 29, 2011

Lelaki Soleh Idaman Wanita


Tatkala seorang jejaka memandang cermin, apa yang selalu difikirkan adalah "handsome kah aku?", "adakah otot-otot aku semantap Arnold Schwarzenegger?" dan seumpamanya.
Apa kata selepas ini, kita bertanyakan soalan berikut ketika memandang cermin :
1. Adakah aku sentiasa taat kepada Allah dan Rasullulah?
2. Adakah jihad Fisabilillah adalah matlamat dan program hidup aku?                          
3. Adakah mati syahid adalah cita-cita hidup tertinggi aku?
4. Selama ini, adakah aku sabar dalam menghadapi ujian dan cabaran daripada Allah?
5. Ikhlaskah aku dalam beramal?
6. Adakah kampung akhirat menjadi tujuan utama hidupku?
7. Takutkah aku kepada ujian Allah dan ancaman-Nya?
8. Adakah aku selalu memohon ampun atas segala dosa-dosaku?
9. Adakah aku zuhud dengan dunia tetapi tidak meninggalkannya?
10. Adakah solat malam menjadi kebiasaanku?
11. Adakah aku bertawakal kepada Allah atau aku kerap mengeluh?
12. Adakah aku kerap memberikan infaq di waktu senang mahupun sempit?
13. Berusahakah aku untuk menerapkan nilai kasih sayang sesama mukmin dan ukhwah di antara mereka?
14. Kuatkah aku amar maaruf dan nahi munkar?
15. Adakah aku sangat kuat memegang amanah, janji dan kerahsiaan?
16. Adakah aku seorang pemaaf?
Andai jawapan kepada persoalan-persoalan di atas adalah positif belaka, maka anda memiliki ciri-ciri lelaki soleh idaman wanita!