Saturday, December 3, 2011

second operation will be held soon , nervouse giler . menghitung hari je nihh :(

Assalamualaikum semua . .

holla-2 , korang semua ape khabar ? sehadd ? actually , putry sangat-2 nervouse untuk 2 3 hari nihh . siyess , makan tak bape nak lalu , tido tak bape nak lena , tapi mandi tuhh basah la kan ? haha . korang nak tahu tak kenape ? haa , mane taknyer , balik-2 je dari tengok wayang petang tuhh , mama call cakap pasal appoinment dengan doktor untuk my second operation . wahh , ape lagi , ketar la lutut nihh tak tahu nak kate camne . huhu


adoyai , bile dengar je my mama cakap pasal appoinment operation , terus rase macam nak pengsan ! huh -.-
terase macam peluh tuhh dah percik-2 kat dahi nak kate nervouse punyer pasal tahu tak ? seperti yang korang tahu , putry kan penah excident before this and patah kaki . so , terpakse la masukkan besi kat dalam kaki nihh . jadi , memandangkan putry nihh agak aktif la jugak kan , my parents advise putry untuk buang je besi kat dalam kaki nihh . tak pasal-2 dah jadi steelwomen . HAHA kan ? lebih kurang setahun jugak la kan besi nihh menginap kat dalam kaki putry nihh . huhu -.-


disebabkan besi yang ade kat dalam kaki putry nihh jugakla , dah membataskan segala pergerakan putry . putry ta boleh aktif dalam sukan , tak boleh nak angkat bende berat-2 coz kaki putry akan cepat bengkak and lenguh . huh macam-macam yang putry tak boleh buat . and paling sedih sekali , sejak ade putry patah kaki and terpaksa masukkan besi kat dalam kaki putry nihh , putry dah TAK PANDAI LARI okey !! huhu
boleh bayangkan tak camne ?


so , sebab tuhh la parents putry suruh buang je besi kat dalam kaki putry sekarang nihh . and atas nasihat doktor jugak , memang doktor cakap umur cam putry nihh ta payah nak letak besi kekal . tapi , tak tahu la pulak kan kalau pas operate nihh putry still leh aktif macam sebelum-2 nihh lagi ataupun tak .


okey , cakap pasal operate  , putry nihh memang takut sikit . bukan sikett tapi kire banyak la jugak kan kan ? haha kalau korang kat tempat putry pun , mesti korang takut jugak ye tak ? haa , ngaku cepat !! hehe ~
korang tahu , first tyme putry masuk bilik operation , mase tuhh keadaan putry dengan kaki berbalut dengan simen . seram sejuk giler mase tuhh . bayangkan , mase putry ditolaj ke bilik operation , jantung putry nihh laju giler-2 , sejuk sampai biru mulut-2 . sampai nurse-2 kat situ semua datang tanye putry okey ke tak . dalam bilik operation tuhh , sejuk giler-2 korang tahu tak ? putry sampai kene selimutkan dengan 3 helai selimut , 2 selimut biase and satu lagi dengan warm blanket . lepas tuhh la baru rase nyaman sikit . huh--'




agak-2 , operate selase nihh , putry nervouse camtuhh jugak tak eh ? walaupun doktor kat situ hensem-2 , tapi still tak leh hilangkan nervouse putry . korang-2 , doakan putry kuat ye . :)








nota kaki : nak doktor yang muke iras-2 macam iqram dinzly tuhh lagi , bulehh tak ? hahaha

17 comments:

  1. Hai babe, be strong okay.Hope masa operation tu tak ada something bad yang jadi.Berdoa banyak banyak okay.I pun pernah kena operate jugak.And dah dua kali operate.Sebab buag ketumbuhan dekat breast.First operation mmg doc bius sampai tidur.But second operation tu i sedar.So you banyak2 lah berdoa ok.Hope semua selamat.Amin ...

    ReplyDelete
  2. @PUTERI NATASSIA you are most welcome.I doakan you cepat sembuh. Be strong ok !

    ReplyDelete
  3. putri!still remember me?.MJ ..tabahkan hati..insyaallah!>.koatkan semngat okeh

    ReplyDelete
  4. Insha Allah..putry akan lalui dengan tenang..moga Allah sentiasa bersama kamu.. :)

    ReplyDelete
  5. semoga operation kamu berjalan dengan lancar dan kamu selamat ye..aminnnn~ kuatkan semangat keh!

    ReplyDelete
  6. moga segalanya berjalan lancar dear ~
    Insya-Allah..

    ReplyDelete
  7. @Gadish Lollipop thanxx for your support dear . i mmg tgh nervouse giler now :(

    ReplyDelete
  8. @mjviewpic.. of course putry ingat . mira plkn right ? thanxx taw dear . :)

    ReplyDelete
  9. @DOMU-KON thanxx for your support dear :) reallt appreciate it :)

    ReplyDelete
  10. @♥CiK DuYuNG [Ca]♥ time kasih cik duyung . really need all ur support . :)

    ReplyDelete
  11. kakak . gud lux okay (: kite pena rase saat saat nk operation . 3 tahun berturut kene operation , sampai da busan daa . hee . btw , harap sume selamat . amin (;

    ReplyDelete
  12. Putri lepas buang besi rasa mcm mn

    ReplyDelete
  13. Putri lepas buang besi rasa mcm mn

    ReplyDelete
  14. Putri lepas buang besi rasa mcm mn

    ReplyDelete