Friday, November 28, 2014

Status Nuffnang bertukar ke Non Glitterati

Assalamualaikum and hye semua *waving handss

Ya Allah, lamanya rasa tak update blog. Kalau la dekat blog boleh berswang, tak tahu berapa banyak sawang dah haa dekat blog putry nih. Ampun. Disebabkan masuk semester baru ni, makin banyak assignment, test, bagai. Itu yang tak menyempat tuh.

Haaa, cakap pasal tak sempat nak update blog dah berapa bulan nih, maka tak berupdate la jugak Nuffnang tu haa. So, ada satu hari tuh putry macam free sikitla kan. Hahaha so, apa lagi tryla buka account Nuffnang putry. Tetibaaa bila tengok status putry, jadi Non-Glitterati. Ya Allah masa tuh rasa macam nak nangis ja. Pelik la jugak kenapa tetiba status bertukar macam tuh. Sedangkan putry takde letak iklan lain pun dalam blog selain iklan dari Nuffnang .

So, tanpa melengahkan masa, sementara internet tengah laju macam air terjun yang mengalir waktu musim hujan ( hiperbola sangat taw HAHA ), putry pun cepat-cepatlah hantar tiket dekat Nuffnang. So, tunggu punya tunggu, bayangkan tetiap hari check Nuffnang sebab nak tengok apa diorang reply. Haha nampak tak gaya cuak gilerr dah. So, lepas 2 hari camtuh, dapatla reply dari Nuffnang. 

So, camnila reply dari Nuffnang :

" Hi Puteri, Thanks for writing in. Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you will receive your Glitterati membership in 7 days time. Thank you and have a nice day! :) "


Regards, 
James Khor 
Community Intern Nuffnang Sdn Bhd 
www.nuffnang.com.my



Now, dah tahu dah sebab apa status Glitterati tuh bertukar. So, lepas nih sibuk macam mana pun, kena jugak update blog and make sure ada visitor setiap hari. Huhu Alhamdulillah sekarang status Nuffnang dah kembali normal. 










Thanks for reading guys !


6 comments:

  1. Sabar jelah sis :) Hehe. Kalau ada masa yuk singgah blog kita ^^

    http://cerita-sigadiskecil.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi itulaaa xsempat nak update. InsyaAllah :)

      Delete
  2. Tapi ni dah sebulan tak update ni, camne ni? hehehe.. status nuffnang asek bertukar tu yang buat saya meninggalkan nuffnang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi insyaAllah kalau setakat sebulan okey lagi rasanya. Jom sesame rajin berblogging balik. hikhikhik :)

      Delete
  3. Saya pun pernah kena.. Sebab add satu test blog until main-main je. Tak tau akan membawa kesan kat status glitterati tu

    http://www.theisabellee.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke ? nuffnang nih mmg kena hati-hati sikit. Kalau ade je silap, habis ha stauts kena tarik huhu

      Delete