Monday, May 20, 2013

FCC BB & CC CREAM

Assalamualaikum ..

Hye selamat tengah hari. Harini putry nak share sikit dengan korang tentang product from FCC ( Farmasi Colour Cosmetic . Korang pernah dengar tak pasal FCC product nih ? Putry nih pun baru je tahu dari blogger cantik Fatin Liyana and blogger awesome Maria Elena. Actually sebelum nihh putry tahu pasal FCC nihh biasa-biasa ja. Tapi bila tengok 'magicnya' product FCC nihh, putry terus jatuh cinta pandang pertama.. cewahhhh hehehe

Untuk pengetahuan korang semua, FCC ada keluarkan product BB Cream terbaru. Nak tahu ape dye ? Haaaa mehh tengok sini.. 



Tadaaaa, nih la produck baru BB cream yang dikeluarkan oleh FCC nihh. Nak tahu apa kelebihan BB and CC Cream nihh ? Sebelum itu, nak bagitaw sikit korang bila penggunaan CC and BB Cream nih.

CC Cream - SIANG , BB Cream - MALAM

Ciri- Ciri & Kelebihan FCC BB & CC CREAM


* Wajah tetap kelihatan semulajadi setelah diaplikasi seperti tidak mengenakan sebarang solekan.
* Memberi litupan sama seperti bedak asas, namun, teksturnya yang lebih ringan dan tipis tidak menyumbatkan  pori-pori sekaligus wajah kelihatan tidak berminyak.
* Mengandungi Multi-Vitamins yang membantu memperbaiki kulit dari masa ke semasa:

Persamaan BB & CC CREAM:

Macadamia Oil - Memberi kelembapan kepada kulit sepanjang hari.
Vitamin B3 - Mengandungi agen yang dapat mengembalikan 
keserian semulajadi wajah anda.
Oat Extract - Menyuburkan dan menggalakkan pertumbuhan 
sel kulit baru bagi mengekalkan keremajaan kulit.
Silk Protein - Mengandungi agen yang bertindak untuk 
melembutkan, menghaluskan dan menghasilkan 
tona warna kulit yang sekata.
Collagen & Argan Oil - Memperbaiki tesktur permukaan kulit dan 
membantu mengurangkan garis-garis halus 
dan tanda penuaan.

Kebolehan tambahan CC CREAM:

SPF 25 - Perlindungan lebih daripada sinaran cahaya UVA & UVB
Vitamin C - Anti-oksida yang membantu memperbaiki penampilan sun damaged skin, mengurangkan keradangan, menggalakkan penghasilan kolagen, mengurangkan hyper pigmentation dan meningkatkan keberkesanan sunscreen.

Tona : Light to Medium, Medium to Dark
Harga : CC CREAM - RM 45.90 (WM), RM 47.90 (EM) 
BB CREAM - RM 39.90 (WM), RM 41.90 (EM)

Haaa murah je kan ? Kulit pun makin cantik, tona pun sekata. So apa lagi jom kita cuba product nihh :) 

Pada sesiapa yang berminat, boleh pergi ke page FCC sendiri :




5 comments:

  1. rmi yg review pasal produk ni..nt kte nk try gk la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh beli online kat www.shopfcc.net :)

      Delete
    2. heh cubala. putry dah cube.. best :)

      Delete
  2. klw remaja 18 thn ble pkai x nie?.. sbb takut brjerawat.. heee.. sbb skrg kn dh musim jerawat .. hihi thanks 4 reply kak putri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je dik. akak kadang2 apply bnde nih je. tak pakai bedak pun :)

      Delete