Thursday, June 30, 2011

Menghituung Hari , Detik Demi Detik

Assalamualaikum and selamat pagi readers . 

korang semua ape cer ? sehadd tak ? dah breakfast ? putry belum lagi , mood nak makan takde . malas =.=
2 3 hari nie je mood tak menentu , ntah la kenape . 
nak tido malam pun susah , asyik terjage je . bila dah terjaga tuhh paham-paham la kan , memang susah nak tido balik . jenuh jugak la nak paksa mata nihh untuk lelap . 
ini semua mungkin gara - gara detik waktu yang semakin hampir . ouhh tidak , tak dapat nak tutup perasaan sayu ini . masa nya semakin hampir . -.-


eventhough dah setahun duduk dekat rumah , gelak - gelak ,gaduh - gaduh manja dengan adik - beradik , tapi bila waktu untuk pergi semakin hampir , sayu hati ini untuk meninggalkan mereka - mereka ini . 
actually , next week putry dah nak kene balik Melaka , sambung study untuk new sem yang dah tertangguh setahun . korang nampak tak , SETAHUN okey . maksudnya 2 sem putry extend . aargghh , nie sume gara-gara peristiwa hitam tuhh , and putry akui peristiwa hitam tuhh jadi pun dari silap putry jugak, akibat kelalain diri putry sendiri . argghh asal rase sebak je nihh , adoiyy okey stop citer pasal peristiwa tuhh . -.-

dalam setahun duduk kat rumah nihh , macam-macam dah putry rase , sampaikan rase macam " ish , tak nak duduk rumah dah , asyik kene marah je , huhu nak balik Melaka " tapi bila waktu nak balik Melaka dah semakin hampir , mula la nak sedih - sedih bagai . hehe kan kan?
macam la tak penah duduk jauh sebelum nihh . aishh , putry - putry . ^__^
walau dalam hati macam malas - malas , liat macam tanah liat je rase , tapi beg kemas tetap kemas jugak . hehe mane taknyer , mama asyik berleter je barang tak kemas lagi , sedangkan ade mase seminggu lagi mase tuhh . so , nak tak nak , kemas je la . lagipun , tak banyak sangat pun barang nak kene bawak balik kan .

ini la dugaan bila belajar jauh - jauh nihh . nak balik tiap - tiap minggu tak boleh , jauh tiket plak bukan kemain mahal . haishh , susah  . putry ingat nanti mase buat degree , nak buat dekat Peneng je la , tak payah ulang - alik dari Peneng - Melaka . penat taw taw . tapi , itula yang perlu kita korbankan mase stdy , lagipun itu kan boleh di jadikan pengalaman untuk diri kita jugak , ye tak ? hehe 
so , pada korang - korang yang nak g sambung belajar , pegi la tempat jauh - jauh . bak kata pepatah " Jauh perjalanan , luas pemandangan " hehe ~





p / s : 4 hari lagi je yang tinggal untuk spend mase dengan family . huhu T__T






2 comments:

  1. selamat belajar semula...hehe...=)

    ReplyDelete
  2. aa degree nanti apply la yg dekat2..senang sikit nk balik kg..lama tau degree..huhu

    ReplyDelete