Saturday, May 14, 2011

Simbah Asid ? apehall nihh .

Assalamualaikum sume . .
wahh bertemu kita kembali ye . .
setelah 2 hari cik blogger kite nihh demam , arini pulih jugak akhirnyer . .huh . 
tatkala blogger tidak sehadd , semua orang seperti cacing kepanasan  . . 
mane taknyer , tempat semua meluah rase tibe-tibe buat hal . . =.=
okey2 , now back to the topic . sekarang kite nak citer pasal atu kejadian yang dianggap gempak la jugak . .
korang dengar tak skarang nie kes imbah asid makin menjadi-jadi . .
ishh , serius takut giler dengar . 
kalau kite tengok punca orang-orang yang suke simbah asid nihh buat camtuhh coz ade yang nak balas dendam la , sakit ati la , cinta tak berbalas la and macam-macam lagi la . 
tak sepatutnye diorang amik tindakan menyimbah asid untuk memuaskan hati mereka . 
bukan kah dengan cara berbincang elok-elok atupun slow talk boleh selesaikan masalah . 
nie tak , maen simbah-simbah asid plak . 
bayangkan lah nasib-nasib mangsa itu . 
banyak sanagt dah kite tengok bende nie and makin berleluasa plak . 
cam arini , putry ade bace paper Metro .
ade seorang lelaki nihh kene simbah dengan asid lebih kurang macam sebaldi jugaklah . 
badan mangse tue melecur sampai 50% and kedua-dua mata mangsa berkemungkinan buta . 
and sekarang , setakat yang putry tahu , dah 23 mangse dah yang diorang ketahui menjadi mangsa perbuatan yang tidak bermoral nihh . 
and seperti yang kite tahu , semalam pun dekat Buletin Utama , diorang ade siarkan fotofit wajah penjenayah yang melakukan perbuatan menyimbah asid ini . 

* gambar nie putry dapat dari facebook 

so , dengan adenyer fotofit ini . gejala simbah asid yang makin menjadi-jadi nihh dapat dihentikan . 
and pade semua la eh . please berjaga-jaga lah tak kire kat mane pun korang ade , korang berjalan . 
especially bagi kaum hawa . pastikan jangan kuar sorang-sorang and kurangkan lah aktiviti di waktu malam k.   






p / s : dah takut nak kuar sekarang nihh , macam-macam jadi . simbah asid la , bunuh la . haishh >.<

5 comments:

  1. Yg bapak simbah asid kat ank tu lg ksian.. Bodoh ke ape tak taula nk ckp.. Sian kat dak tu.. Huuu.. Nanes bce.. Mtk jauhla mende ni..

    ReplyDelete
  2. @Liyana Zahim a'ah yang tuhh pun putry tahu jugak . .alahai manusia sekarang , cam dah takde akal nak pikir wat camtuhh semua kan ?

    ReplyDelete
  3. huhu mintak dijauhkan la..mnusia zmn skrg ni dh xde pikiran yg waras,sbb 2 kite xleh cri psl ngn org skrg neh..at baek je..so sile berbaik2 ngn cik suha..rajin2 jengah belog cik suha..kalo x,cik suha simbah asid hahaha juz kidding!

    ReplyDelete
  4. tu la pasai dunia dh tak aman rasanya..
    rasa mcm nk suh seluruh kedai jgn jual bahan2 yg berasid je..hihi

    ReplyDelete
  5. Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
    Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete