Tuesday, April 12, 2011

ADE JUGAKK MANUSIA CAMNI YE . . =.=

Assalamualaikum . .
okey , tadi dalm tengah putry ber blogwalking di blogg follower2 putry ,
ade la satu entry yang telah menarik minat putry .
okey , first impression bile bace , amat sedeehh sekali T___T .
ade jugak manusia yang sanggup wat page sebegini rupa .
mereke mewujudkan satu page di laman sosial FACEBOOK iaitu " Pengumpul Gambar Awek Bertudung " .
mereke mencuri gambar gadis - gadis yang bertudung dan di muat turunkan di laman page diorang .
nie URL untuk ke page tersebut , sila klik  [ sini ] .
bukan itu saje , malah mereka juga ade memuat turunkan gambar2 tersebut di laman sosial blog .

* url ke blogg tersebut klik [ sini ]

entry ini di buat bukan lah niat untuk mengaibkan sesape , cume sekadar untuk menjadi peringatan kepada kite semua . so , kepada sume gadis , tak kire la yang tue or yang mude , pastikan gambar - gambar korang di ' private ' kan bagi menghalang pihak - pihak yg tidak bertanggungjawab nie meng ' upload ' gambar korang dengan sesuka hati . di zaman yang serba berteknologi nih , banyk bnde yang boley dilakukan dengan hanya sekeping gambar . so , berhati - hati la ye . ini bukan saje peringatan untuk korang , but untuk diri putry jugak . . jangan lah selepas gambar - gambar akorang dah tersebar dengan meluasnya , baru korang nak bising - bising and take action . 

mencegah lebih baik dari merawat !

kepada sesape yang dah terbace pasal nie , silalah sebarkan kepada rakan - rakan korang yang lain. . supaya pada masa akan datang , kita akan lebih berhati - hati . 







13 comments:

  1. puteri comel ;)
    ni entry utk kamu..baca ye ;)

    http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/cuba-check-ada-x-gambar-korang-kat-sini.html

    ReplyDelete
  2. @♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥thanxx ye kak ssudi review blogg putry ,and thanxx gak 4 the comment . (:

    ReplyDelete
  3. nasib baik gambar xde dlm tu. haih. mcm2 skrg.

    btw follow u dear. sweet gile blog! :)

    ReplyDelete
  4. @Amiera Hilton bgusla camtuh . .lepas nihh harap sume lbey berjage2 lah ye . . thanxx dear (: i will follow u back

    ReplyDelete
  5. cantik blog...

    i follow..

    nanti jenguk2 ler blog sy yg x seberapa yerk

    http://puterisalju122.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. kalau guys yang hot-hot ada kena juga taa??

    *saya xhot,saya cool~haha~

    ReplyDelete
  7. nasib baik gmbar sy xder gak...macam2 hal skrg nih...

    hasil blogwalking sy mlm nih....sy tulih nih...

    >>>http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/04/hasil-blogwalking-aku-mlm-nihkorg-cmner.html

    ReplyDelete
  8. @Amirrah Zawanizaman skunk , macam -macam boley jadi dear. . so berjage- jage lah ye .

    ReplyDelete
  9. xcukup dgn page dkt fb, ade jgk blog. adoi la. xdak akai btoi org yg bwt bnde alah neh =.="

    ReplyDelete