Monday, April 4, 2011

TUTORIALS : SCROLL BOX

Assalamualaikum sume , 
okey , now putry nak ajar korang cane nak wat scroll box . 

*klik untuk membesar >.<

okey , nampak tak kat ats tuhh . ??
i2 la scroll box . 
okey , now jomm buat . .

1 . Dashboard > Design > Add a gadget > HTML/javascript
  
2 . If korang dah letakkan widget , just buke HTML korang tuh and tmbah code di bawah okey . 

3 . then , copy code di bawah .

<div style="width:426px;height:100px;overflow:auto; ">


Letakkan kod widget anda disini


</div>


4 . dah selesai , save je okey . mudah kan . ?

nota kaki :: 
height :: ubah ikut ketinggian yang korang nak .
weight :: ubah ikut klebaran yang korang nak . :)



.:: selamat mencube . kalau tak jadi , commment kat bawah ye . . :)









7 comments:

  1. AKAK datang jenguk kamu sambil follow.. jenguk akak balik yerr

    ReplyDelete
  2. @cik sue merah jambu okey , widget tue awk amikla code gmbar or ape2 yang korang nak wat jadi scroll boxx tuhh :) pham tak ?

    ReplyDelete
  3. @PUTERI NATASSIA yg widget tu or amik lh gmbr ape2 ..
    tu sy x phm sngt

    ReplyDelete
  4. yg widget,code gmbr or ape2 ..
    tu sy x phm sngt kak

    ReplyDelete