Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH .

Holla semua . 
okey , putry join lagi segmen . but kali ini dari Abg Ben .
Abg Ben wat segmen tentang " Perkara yang tak boleh anda lupakan bila bicara tentang sekolah "


mule - mule tengok segmen nihh , terus rase nak join .
mane tak nyer , rindu giler dengan zaman sekolah . 
dah lebih kurang 3 tahun la tak menjejak kan kaki ke sekolah . 
kalau cakap pasal kenangan , memang banyak giler . 
banyak bende yang kite buat mase zaman persekolahan ye tak . ?
korang nak tahu tak ape yang paling-paling putry tak boley lupe . ?
jeng . jeng . jeng . .

*
*
*
pengalaman mase merentas desa :


nie mase putry dekat sekolah menengah 
citer dye camni . mase putry form 3 , sekolah putry ade buat larian merentas desa . 
so nak tak nak , putry kene la join jugak sebab acara tuhh wajib untuk semua pelajar kecuali pelajar yang ade lelah or penyakit . 
kitorang wat merentas desa nie dekat taman belia . 
mule - mule datang tue , memang semangat giler . 
buat aerobik sume dulu . 
and pada mase tu jugak , putry dok hostel .
kalau name pun budak hostel , buat ape- ape pun mesti sekali . ye tak . ?
so , pada mase acara tue dah nak mule , kitorang yang budak-budak hostel nie berkumpul la sekali . 
tunggu cikgu bagi pelepasan dekat budak lelaki dulu . 
then , bile sampai turn kitorang . 
wahh ape lagi . . semangat giler la first-first tuh . 
haha ~ * semangat je lebih . 
tengok - tengok baru je lari bape meter . kitorang sume dah penat . 
then , kitorang sume ape lagi jalan jela . .
orang lain sume semangat lari tapi kitorang jalan lenggang kangkung macam itik pulang petang . 
then , yang paling malu nyer . . .
bile dah sampai dekat garisan penamat , sebenarnyer tinggal kitorang je . .
dah la kitorang xlari , boley plak berlenggang kangkung lagi .
dah la mase tuhh ramai giler kerumun kat situ . 
memang tak tahu nak kate ape la kan mase tuhh . 
malu giler . =.=
haish . . . >.<

and mase nie plak putry dekat sekolah rendah .
nie pasal seorang cikgu math yang putry suke sangat . 
cikgu nie sangat-sangat la garang . 
cikgu saari name cikgu tue . 
cikgu nie ajar putry math . kalau korang nak tahu betapa garangnya cikgu math putry nie .
kalau sape yang tak buat keje sekolah dye , dye akan rotan korang .
selalu nyer kalau lelaki kat punggung tapi kalau perempuan kat tapak tangan .
but but but .. korang nak tahu tak dye rotan dengan ape .?
niee haa dye rotan dengan hos pemadam api .

nampak tak yang kaler hitam tue . getah pemadam api tuhh la .
tapi takde la dye sebatnyer kuat-kuat . 
tapi dye banyak acah je . 
and penah sekali tuhh , putry tertinggal keje umah yang dye bagi . 
memang dah gelabah tahap dewa la mase tuhh kan . 
yela , tak penah-penah kene rotan .
takut la jugak . 
korang nak tahu , tengok-tengok putry tak kene ape pun . 
wahh lege giler mase tuhh . takut pun ade jugak . 
dye cakap mood dye tengah baek hari tuhh . haha
selamat ~
tapi ape-ape pun , putry memang respect la cikgu tue . 
sebab beliau la putry pandai math and minat dengan math-math nie . 


p/s : flashback zaman dahulu kala . rindu saat tue . <3


1 comment: