Thursday, April 14, 2011

UNIVERSITI BLOGGER MALAYSIA ツ

Assalamualaikum sume . 
okey , pagi tadi buke2 je blog , terus tgk shoutbox . 
tengok2 ade la sorang blogger yang bernama cik waniey , 
yang telah meng ' tag ' putry dalam satu contest nihh .
actually , putry masih kebingungan tentang contest ini . .
okey , xpe . putry menyahut cabaran cik waniey kite ini ye .
contest ini berkisar tentang UBM .


 okey , nie la logo UBM ye . 

Berikut adalah butir-butir yang perlu diisi secara mandatori ( wajib ) .

cara - caranya seperti berikut :

letakkan banner UBM dalam entry anda
( seperti di atas )


  • nama anda dan nama blog anda

  • Nama saya Puteri Natassia Binti Ahmad Daud . 
    blog putry diberi nama  " SEMANIS TART CHERRY " .
    * nak tahu tak nape putry letak name blog putry camni . ? 
    okey , putry letak name tue coz dalam kehidupan kite sebagai seorang manusia , kite mesti mengimpikan semua perkara yang indah-indah . betul tak . ? bile perkara-perkara yang berlaku dalam hidup kite nie indah , ia akan menjadi kenangan manis dalam hidup kte . dan kenangan itu akan sentiasa terpahat dalm hati kite untuk selama - lamanya .  mesti korang tertanya-tanya kenapa putry gune kan cherry , sedangkan banayak lagi buah yang manis-manis ye tak . ? okey , kalau korang tengok pada buah cherry , cherry adalah buah yang comel . and warne dye gak akan membuatkan orang tertarik untuk memakan nya . itu adalah sebagai pandangan dari putry , mungkin lain bagi korang . oley sebab itu la putry letakkan name tersebut . 


    sejak bila mula berblog 
    Putry mula berblogging pada 1 December 2010 dan sehingga ke hari ini  , usia blog putry dah mencapai usia 4 bulan 1 minggu 6 hari . baru je sebenarnyer menceburkan diri dalam dunia blogging nie . atas dorongan adik2 putry yang lagi advanced . haha 


    apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini 
    okey , pandangan putry tentang dunia blog nie eh . bagi putry , dengan wujud nyer dunia blog nie , adalah sangat baik . putry cakap cmni sebab dengan adanya dunia blog , kita dapat berkongsi pelbagai maklumat dan info kepada rakan-rakan blogger yang lain . selain itu , setiap entry yang ditulis mempunyai banyak aspek ,tak kire la dari segi ape sekalipun kehidupan seharian ataupun info lain yang berguna . and pembaca2 dapat berkongsi pandangan bagi sesebuah entry tersebut . 


    pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini 
    pada pandangan putry mengenai IPTM , ia merupakan satu idea yang sangat baik kepada blogger - blogger yang lain untuk mendapat idea baru dalam penulisan entry mereka . selain itu , mereka juga dapat menarik minat blogger - blogger baru untuk menceburi dunia blogger yang sedang bak cendawan tumbuh selepas hujan  sekarang ini . tidak kurang juga , dengan kewujudan IPTM ini dapat mengumpulkan rakan -rakan blogger dari pelbagai negeri seterusnya dapat mengeratkan lagi silaturrahim di antara blogger-blogger .



    Tarikh Tutup bagi penyertaan ini : 15 April 2011 |12.00 Tgh Mlm ( Jumaat )
    dengan itu , putry nak tag kepada :

    okey , pada sesape yang berminat , meh la kite join ramai-ramai ye . 
    kalau korang nak join , klik [ UBM ] .







    13 comments:

    1. singgah dari UBM.. hehe.. :)

      ReplyDelete
    2. hai
      sy pun student UBM
      heheheh
      waaa,,,,nice blog, pinky2 gitu...
      i follouss lah...

      aCap
      ke blogku

      ReplyDelete
    3. hehe bgus kwan aku nie~~hehe tak sia2 ak tag ko ye~ gud3

      ReplyDelete
    4. @Nizam thanxx nizam . nnti putry singgak blogg kamu plak ye . :)

      ReplyDelete
    5. @sea_lavender thanxx wanie . :) boan tahap ciput nie , itu yang join . (: ahaha satu lagi contest sok aku wat eh :)

      ReplyDelete
    6. oh..good! prof akn pertimbangkan.. :')

      ReplyDelete
    7. dtg melawat sahabat seuniversiti..
      tahniah dpt masuk UBM
      feel free dtg lawat ea~

      http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-ubm-mari-berkenalan.html

      ReplyDelete
    8. salam Tuan Blog
      datang dari UBM
      datang follow sini jom follow balik ok
      Jom join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com

      http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

      ReplyDelete
    9. @Bakri Hussin thanxx bakri . . i will hit you back . :)

      ReplyDelete